full screen background image

O discuţie deschisă despre Uniunea Europeană, la Galeria de Artă Rădăuţi

Ce este și cum funcționează Uniunea Europeană? Care sunt instituțiile ei? Ce drepturi și ce obligații avem în calitate de cetățeni europeni și cum putem contribui la deciziile care se iau la nivelul UE? Cum putem noi, ca cetățeni europeni, să-i responsabilizăm pe cei care iau decizii la nivelul Uniunii Europene?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care se va răspunde, în cadrul unui eveniment interactiv, inițiat de Asociația „Rădăuțiul Civic”.

Scopul manifestării, care va vea loc duminică, 24 martie, la Galeria de Artă Rădăuţi, este de a crește gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face Uniunea Europeană, ce impact are asupra vieților noastre, cum funcționează, care sunt instituțiile sale și de ce ar trebui să ne pese de ce se întâmplă la nivelul Uniunii.

“La finalul lunii mai a acestui an, vor avea loc alegeri europarlamentare, de aceea credem că este important să ne cunoaștem drepturile ca cetățeni europeni și să înțelegem mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, astfel încât să votăm în cunoștință de cauză, indiferent de opțiune”, transmit organizatorii.

Printre persoanele care vor modera această discuție se numără Angela Ioanovici, coordonatoare a Centrului Europe Direct Suceava (până în anul 2017) și Luca Ciubotaru, absolvent al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) București, specializarea Relații Internaționale și Integrare Europeană.

comments

comments