full screen background image

Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, închis pentru dezinsecţie

Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava va fi închis, începând de astăzi, pentru efectuarea de urgenţă a dezinsecţiei, după ce în căminul unităţii au fost descoperite ploşniţe.

Ca masură preventivă, pentru evitarea apariției unor situații epidemiologice deosebite, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat şcolii să elibereze toate spaţiile care aparţin unităţii de învăţământ (clădirea liceului şi cantina), deoarece substanţele care se folosesc sunt toxice.

“Dezinsecția va fi efectuată obligatoriu de către o firmă specializată care în prealabil va solicita DSP Suceava avizul pentru substanța pe care o va utiliza.

Se vor efectua două acțiuni de dezinsecție la interval de 48 de ore, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție recomandate în fișa tehnică a produsului ce va fi utilizat.

Instituția noastră a informat Inspectoratul Școlar județean Suceava și unitatea de învățământ care a a inițiat deja procedurile recomandate”, a precizat şefa DSP Suceava, dr. Liliana GRĂDINARIU.

În căminul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” sunt cazaţi 44 de elevi şi 30 de studenţi ai Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava

comments

comments