full screen background image

Serviciu românesc de monitorizare a prețurilor pentru magazinele online

Magazinele online din România pot utiliza un nou serviciu de monitorizare și analiză a prețurilor, pe internet, lansat recent de o echipă de programatori români.

Într-un comunicat remis, luni, StartupCafe.ro, PriceFlux spune că ajută magazinele online să stabilească și să actualizeze în timp real prețurile produselor, în funcție de diferiți factori de piață ca ofertele furnizorilor, prețurile magazinelor concurente, stocul disponibil, istoric etc.

Serviciul online mai spune că automatizează procesul de potrivire a produselor cu ajutorul unui algoritm de machine learning, astfel încât clientul nu mai este nevoit să își definească manual produsele sau categoriile de produse ale căror prețuri dorește să le monitorizeze.

De asemenea, oferă funcționalități de flux de date pentru documentare, baze de date și alte automatizări de procese, menite să reducă costurile și sa grăbească procesele pentru comercianții online.

Servicul mai spune că ajută magazinele online să monitorizeze prețurile competitorilor pe produse concurente similare, cum ar fi cele cu care concurează direct, pentru ca au aceleași caracteristici, cum este cazul telefoanelor mobile sau al altor gadget-uri.

O altă funcționalitate ajută magazinele online să identifice produsele listate cu preț prea mic, sau produsele al căror preț trebuie redus pentru a rămâne competitiv pe piață, în limitele profitabilității. API-ul se integrează pe magazinele online, iar rapoartele generate sunt oferă informații despre stoc și preț.

PriceFlux spune că, deși s-a lansat recent, are deja 10 clienți mari de e-commerce, din electro-IT, fashion, piese auto.

Firma a fost fondată de o echipă de trei programatori cu experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de software: Sorin Cristea, Peter Lupu-Volcinschi și Vlad Călătoiu. Odată cu dezvoltarea platformei, Mihai Bisnel, expert în e-commerce, s-a alăturat echipei pentru a ajuta cu strategia de vânzări și dezvoltare.

comments

comments