La Casa de Cultură din Vatra Dornei a avut loc, marţi, prezentarea intenţiei de continuare a lucrărilor traseului Via Transilvanica – „Drumul care unește” în judeţul Suceava.
A fost vorba despre o ședința tehnică cu autoritățile și o sedință publică deschisă, în care s-au discutat următorii pași pentru Via Transilvanica în județul Suceava.
La întâlnire a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de primari ai localităţilor din zonă, responsabili din turism şi reprezentanţii unor asociaţii neguvernamentale.
Autoritățile prezente și-au declarat tot sprijinul pentru proiect, fiind discutate aspectele tehnice și responsabilitățile necesare implementării în teren a traseului prin marcarea din kilometru în kilometru cu borne de andezit, semne indicatoare și alte tipuri de marcaje.
Tășuleasa Social își propune, în cadrul proiectului Via Transilvanica, să amenajeze un drum turistic care să străbată o parte din Țara Românească, ținutul Transilvaniei și Bucovina, cu scopul de a pune în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale acestora.
Cu un parcurs de 1.000 de km (din care 134 în județul Suceava), drumul va porni de la Drobeta Turnu Severin până la Putna, legând astfel culturi, etnii, tradiţii și obiceiuri colorate, vechi dar încă vii.
Asociaţia Tășuleasa Social, cu un istoric de peste 18 ani, a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii extinse, de la educaţia cu privire la mediul înconjurător, la promovarea unui stil de viață activ și educația civică a tinerelor generații, atât în mediul urban, cât și cel rural.
Principalele proiecte Tășuleasa Social sunt: acţiuni de împădurire, ateliere cu copii din campusul propriu, școli de mers pe munte, competiţii sportive.
Fotografii: Mihai Ţuţu