full screen background image

Kovesi: vot decisiv în Comisia LIBE a Parlamentului European la ora 12.00

Comisia pentru libertăți și justiție din Parlamentul European (LIBE) votează azi, la ora 12.00, clasamentul în cursa pentru șefia Parchetului European. La votul de marți seară din Comisia de control bugetar (CONT), Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc. Votul va fi secret.

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Votul în comisia LIBE (60 de membri) este programat pentru miercuri la ora 12 (ora României). Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret, o procedură considerată în dezavantajul lui Kovesi, deoarece se deschid la maxim negocierile politice.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată marți seară timp de 75 de minute în Parlamentul European, fiind ultimul candidat pentru postul de șef al Parchetului European, după Andres Ritter și Francois Bohnert.

comments

comments