full screen background image

Atletul Andrei Dorin Rusu s-a calificat la Campionatul European de sală din Scoţia

Atletul dornean Andrei Dorin Rusu s-a calificat la Campionatul European de sală, care se va desfăşura la Glasgow (Scoţia), în luna martie.

Rusu a îndeplinit baremul în urma Campionatului Balcanic de sală pentru seniori de la Istanbul, unde a câștigat medalia de argint la proba de 1.500 de metri, cu timpul de 3 minute 44 secunde 26 sutimi.

„Cursa a fost perfectă. Am abordat o tactică foarte bună. Sunt foarte tare mental şi chiar dacă am mici scăpări, revin în timpul cursei. Exact aşa a fost la Istanbul. A fost o atmosfera frumoasă, pista foarte bună”, a spus Andrei Dorin Rusu la finalul competitţiei.

Rusu vrea îmbunătăţirea recordului naţional şi o clasare cât mai bună în Scoţia: “Vreau să cobor sub 3,43,30 şi, având în vedere că mai am un an de tineret şi sunt la doar 95 de sutimi de el, clar îl duc la 3,41-42 într-un an. Am avut ca obiectiv să fiu aproape de record şi am făcut chiar foarte bine. Mă aşteaptă Europenele. Sper la o clasare cât mai în faţă şi ăsta cu siguranţă e doar începutul! Peste puţini ani va veni şi medalia la această competiție.”

Andrei Dorin Rusu este pregătit la Clubul Sportiv Municipal “Dorna” Vatra Dornei de către antrenorul Cristian Prâsneac.

comments

comments