full screen background image

Vistieria municipiului Suceava este pe jumătate goală

O fundamentare optimistă a bugetului local, fonduri europene neatrase, precum şi neonorarea angajamentelor Guvernului, sunt cauzele veniturilor insuficiente ale vistieriei municipiului Suceava în anul 2017.

„Execuţia este una destul de modestă, de 58,70 %, din care 71,65% la partea de funcţionare şi 17,24% la partea de dezvoltare. Sigur, cauze sunt mai multe, în primul rând fiind bugetul optimist de anul trecut, iar în al doilea faptul că o parte din buget a fost fundamentat pe atragerea de fonduri europene. Din păcate, anul acesta nu s-a tras niciun ban din fonduri europene, şi să ne ajute Dumnezeu măcar pentru anul viitor. Mai apoi, nici Guvernul nu ne-a dat care trebuiau banii la timp, şi din aceasta cauză avem o execuţie bugetară modestă”, susţine primarul Ion Lungu.

Potrivit şefului municipalităţii, din noiembrie la Serviciul „Executări silite” au fost angajaţi 10 inspectori şi se aşteaptă ca munca acestora să se reflecte pozitiv asupra bugetului Sucevei.

La toate acestea se adaugă, în opinia primarului, şi capacitatea de redusă de plată a contribuabililor din reşedinţa de judeţ, ceea ce s-a reflectat într-un grad de încasare a taxelor şi impozitelor locale de doar circa 49%.

comments

comments