full screen background image

Kovesi: Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect

Codruța Kovesi a anunțat la ieșirea de la Parchetul General că a făcut două recuzări. “Nu am comis niciodată fapte penale. Nu am avut atribuții legate de extrădarea lui Popa Nicolae,” a declarat fosta șefă a DNA după audierile care au avut loc vineri.

Kovesi a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare. Ea a adăugat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie. Koveși a adăugat și că nu a vorbit niciodată cu Sebastian Ghiță despre extrădarea lui Nicolae Popa. În ceea ce priveşte fotografiile cu ea pe care omul de afaceri susţine că le are, fosta şefă a DNA a afirmat că a participat doar la evernimente oficiale, ale instituţiilor, şi a spus că unele imagini ar putea fi falsificate.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a sosit vineri la sediul Parchetului General pentru a fi audiată la Secţia privind infarcţiunile în justiţie în urma plângerii depuse de Sebastian Ghiţă, ea având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Kovesi a anunțat că va face declaraţii la ieşire, fiind întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: “Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” şi “PSD, ciuma roşie!”.

Victor Ponta a fost și el audiat vineri dimineața în dosarul în care Laura Codruța Kovesi este acuzată de abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Sebastian Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a confirmat joi seară, la România TV, că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă.

Tot joi seară, a făcut declaraţii cu privire la Kovesi şi fostul ministru al Turismului. Elena Udrea a declarat joi, la Antena 3, referindu-se la citarea Laurei Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, că “începe să vină vremea normalităţii”, urându-i acesteia “Bun venit în “clubul penalilor”. Udrea a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

comments

comments