full screen background image

Salariile angajaților din Primăria Rădăuţi, prilej de ample discuţii în Consiliul Local

Miercuri, 30 ianuarie, la Primăria Rădăuți a avut loc o ședință extraordinară a Consiliulului Local.

Deși a avut doar trei puncte pe ordinea de zi, ședința a fost una cu multe discuții și a durat mai bine de o oră și jumătate.

Punctul numărul unu de pe ordinea de zi a fost cel care a provocat numeroase divergențe și luări de cuvânt. Este vorba despre stabilirea salariilor pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului, sectoarelor subordonate și serviciilor publice din subordinea Consiliului Local Rădăuți.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, a explicat la început că salariile angajaților din Primărie vor scădea cu 0,15 la sută față de cele din 2018 (în afară de cei aflați în funcții de conducere), variantă agreată și de Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Rădăuți.

Primarul municipiului a motivat această scădere prin faptul că, începând de anul acesta, se va acorda salariaților și o normă de hrană, în valoare de 347 de lei lunar.

După ce consilierul UPR, Dan Vatră, a atras atenția că, prin acordarea normei de hrană și a voucherelor de vacanță, fondul de salarii pentru 2019 va fi mai mare decat cel din 2018 (chiar și cu scăderea de 0,15), a început o serie întreagă de discuții între consilieri, primar și liderul de sindicat din Primărie.

Neajungându-se la niciun rezultat, după peste o oră de la dezbateri, s-a luat o pauză de 15 minute.

La revenirea în ședință s-a votat forma finală a proiectului, la propunerea lui Vatră, care prevede ca fondul de salarii pentru 2019 să fie la fel ca cel din 2018, și anume suma de 13.996.550 de lei, sumă din care se vor acorda salariile, norma de hrană și voucherele de vacanță.

Proiectul în formă finală a fost adoptat cu 12 voturi “pentru”.

Totodată, consilierul Romeo Negruț a mai propus un amendament, prin care indemnizația consilierilor să fie de 4% din salariul primarului (indemnizația pentru ședință ordinară), iar membrii comisiilor de specialitate să fie remuneraţi cu 3% din salariul primarului (două ședințe pe lună la comisii).

Și acest amendament a fost aprobat de către consilierii rădăuțeni.

Cel de-al doilea proiect (modificarea statului de funcții al Spitalului Municipal „Sf. Dr. Cosma și Damian Rădăuți”, prin transformarea unor posturi și suplimentarea cu un post de îngrijitoare în Compartimentul Primire Urgenţe) a trecut fără probleme.

În final, Tiberiu Covali (PSD) a fost desemnat membru în Comisia de specialitate a Consiliului Local al municipiului Rădăuți, pentru amenajarea teritoriului și urbanism, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului și turism, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură.

comments

comments