full screen background image

Pârtia de schi din Masivul Rarău, inaugurată în prezenţa Ministrului Turismului

 

Începând de sâmbătă, funcționează în masivul Rarău pârtia de schi cu o lungime de 2.850 de metri și dificultate medie (grad de înclinare 16%), dotată cu telegondolă și nocturnă.

Deschiderea oficială a avut loc în prezența ministrului Turismului, BOGDAN TRIF, și a politicienilor locali.

TRIF a declarat că valoarea investiției este de 15 milioane de euro și a adăugat că se are în vedere și deschiderea celui de-al doilea tronson, care va face din această pârtie cea mai lungă din țară.

Deschiderea oficială a pârtiei Rarău a adus sute de schiori, ceea ce a dus la blocarea accesului spre stația de la bază.

Chiar dacă la probele de rodaj nu au apărut probleme, telegondola s-a oprit de mai multe ori, primarul MIHĂIȚĂ NEGURĂ motivând aspecte tehnice neașteptate.

Referindu-se la lipsa locurilor suficiente de parcare de la baza pârtiei din Rarău, NEGURĂ a precizat că se lucrează la un proiect de parcare etajată, în colaborare cu Consiliul Județean sau cu Ministerul Transporturilor.

Pârtia este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 de metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Tarifele stabilite la telegondolă sunt următoarele:

comments

comments