full screen background image

Intervenţii în peste 5.600 de situaţii de urgenţă, în minivacanţa de Revelion

Pompierii au acţionat, în perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, la nivel naţional, în 5.633 situaţii de urgenţă, dintre care 234 incendii, 4.887 pentru acordarea primului ajutor medical, 19 misiuni de descarcerare, 133 pentru deblocare/salvare şi 359 intervenţii în sprijinul comunităţilor, informează IGSU.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, pompierii au acţionat zilnic în peste 1.100 de intervenţii destinate protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, situaţia înregistrată fiind în uşoară scădere faţă de intervalul similar al anului trecut.

În noaptea Anului Nou, echipajele de pompieri şi paramedici SMURD au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

“Răspunsul la urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor 300 de echipaje de pompieri SMURD, peste 100 de echipaje de descarcerare şi 43 autospeciale pentru victime multiple. În domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, în toată această perioadă, inspectorii au derulat controale la structuri de primire turistică, restaurante, cluburi, baruri, discoteci, precum şi în spaţii comerciale cu aflux mare de persoane, pentru depistarea şi înlăturarea stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu”, se arată în comunicat.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat misiuni de recunoaştere în teren la operatorii economici aflaţi în zona de competenţă, inclusiv în locurile unde s-au organizat manifestări cultural – artistice cu aflux de persoane.

Acestea au continuat pe parcursul celor cinci zile, astfel că, la nivel naţional, salvatorii au derulat 1.310 astfel de misiuni pentru optimizarea intervenţiei la potenţialele situaţii de urgenţă, se menţionează în comunicat. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza