full screen background image

7 municipii au înfiinţat, la Suceava, Alianța “Moldova se dezvoltă”

Luni, la Primăria Suceava, 7 municipii au parafat acordul cadru al înfiinţării Alianței “Moldova se dezvoltă”.

Asocierea a fost semnată de primarii din Suceava – ION LUNGU, Iaşi – MIHAI CHIRICA, Botoşani – CĂTĂLIN FLUTUR, Roman – LUCIAN MICU, Piatra Neamţ – DRAGOŞ CHITIC, Câmpulung Moldovenesc – MIHAIȚĂ NEGURĂ şi Vatra Dornei – ILIE BONCHEȘ.

Primarul municipiului Suceava, ION LUNGU, a declarat că acordul de dezvoltare a Moldovei “nu este o replică la Alianța Vestului” și că principalele proiecte sunt cele referitoare la transportul rutier și feroviar.

Primarul municipiului Iași, MIHAI CHIRICA, a precizat că semnarea acordului – cadru pentru înființarea Asociației “Moldova se dezvoltă!” este “un moment istoric care va relansa dezvoltarea acestei regiuni”.

La întâlnirea de la Suceava, primarul municipiului Botoșani, CĂTĂLIN FLUTUR, a spus că problemele principale cu care se confruntă Moldova sunt “izolarea, subdezvoltarea și depopularea teritoriului”.

Invitat la semnarea protocolului a fost și primarul municipiului Piatra Neamț, DRAGOȘ CHITIC, care a subliniat că “problemele comunităților pot avea soluții de rezolvare comune”.

 

 

comments

comments