full screen background image

Concertul de Crăciun “Regal Vienez”, pe 22 decembrie, la Piatra Neamț

Viva FM, alături de UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA, vă invită la un Concert extraordinar de Crăciun ce va fi susținut sâmbătă, 22 decembrie, începând cu orele 20:00, la Cinema “Dacia” din Piatra Neamț.

Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde lucrări ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner și ale altor compozitori celebrii ai muzicii vieneze din secolele XVIII şi XIX. Orchestra va fi compusă din 36 de instrumentiști, iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „ANIKO”.

Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei Simfonice Radio din Ucraina a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale. Aceasta a fost creată pe data de 5 octombrie 1929, iar colectivul său a produs mai mult de 10.000 de înregistrări muzicale simfonice pentru Fondul Radio din Ucraina, în decursul celor 88 ani de istorie creativă abundentă. A fost creată o colecție unică, care cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor ucrainieni moderni și capodoperele muzicii clasice mondiale. Orchestra a fost perfecționată printr-o colaborare cu dirijorii proeminenți ai secolului al XX-lea, iar din 2005, a fost condusă de Volodymyr Sheiko – dirijor şef şi director artistic.

Sub bagheta sa, Orchestra Simfonică Radio din Ucraina a interpretat capodopere precum: “Requiem” de G. Verdi; Simfonia Nr. 9 de L. van Beethoven; Simfonia Nr. 6, Patetica de P. Tchaikovsky; Simfonia Nr .2 de S. Rachmaninoff; “Carmina Burana” de Carl Orff ; “Stabat Mater” de G. Rossini; “Executia lui Stepan Razin” de D. Shostakovich; “Sf. Ioan al Damascului” de S. Taneyev; “Cand infloresc ferigile” de Y. Stankovych; “Requiem” si “Davidde Penitente” de W. A. Mozart.; “Le Poème de l’extase” de A. Scriabin și multe alte arii îndrăgite de iubitorii de muzică clasică.

Dacă vă numărați printre aceștia, Viva FM vă oferă șansa de a participa la regalul vienez susținut de Orchestra Simfonică Radio din Ucraina.

Doi ascultători norocoși vor putea câștiga o invitație marți, 18 decembrie, sau joi, 20 decembrie. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un SMS la numărul 0771 05 41 09, cu localitatea din care ne ascultați!

Viva FM te introduce în spiritul sărbătorilor, pe acorduri de muzică clasică!

comments

comments