full screen background image

Începând de luni, deșeurile se colectează selectiv în municipiul Suceava

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunţat intrarea în vigoare a contractului de salubrizare menajeră care include și colectarea selectivă a deșeurilor.

“Sunt multe schimbări referitoare la deșeuri care vor apărea în Suceava, iar printre cele mai importante se numără obligativitatea colectării selective a acestora.

Toți sucevenii, printr-o campanie de informare de anvergură, vor fi îndrumați cum să facă colectarea selectivă”, a precizat Harşovschi.

În toate scările de bloc, cu acceptul asociațiilor de proprietari, vor fi lipite autocolante A3, cu toate informațiile necesare.

Mai mult, alte 35.000 de plicuri vor ajunge la suceveni prin intermediul cutiilor poștale, plicuri care conțin o scrisoare și un ghid privind colectarea selectivă.

Astfel, tomberonul galben va fi folosit pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, etc), iar tomberonul negru pentru deșeuri menajere (resturi de produse alimentare).

“Va fi o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm importanța colectării selective. După finalizarea campaniei, sperăm să obținem rezultate în număr cât mai mare și măsuri coercitive cât mai puține.

Mașinile de gunoi sunt deja inscripționate special și vă asigur că vor ridica separat deșeurile reciclabile, după perioada de tranziție”, a mai spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

comments

comments