full screen background image

Remanierea guvernului a fost votată. Ce miniștri vor fi schimbați

Şedinţă importantă luni, la PSD. Comitetul Executiv s-a reunit, iar subiectul principal al discuţiilor a fost remanierea, aşteptată de mult timp. Însă atenția s-a îndreptat și spre situaţia Gabrielei Firea.

ACTUALIZARE. Se confirmă și plecarea lui Paul Stănescu din guvern. Mai pleacă Lucian Șova, Dănuț Andrușcă, Ioana Bran, George Ivașcu, Bogdan Cojocaru. Acestora li se adaugă Mihai Fifor, ministrul apărării, care și-a dat demisia.

ACTUALIZARE. Remanierea Guvernului a fost supusă la vot, ministru cu ministru, în CEx al PSD. Sunt șase miniștri noi. Încă nu a fost tranșată debarcarea vicepremierului Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale.

Potrivit ultimelor informații obținute de Digi24, sunt șapte miniștri care urmează să fie înlocuiți. Unii vor pleca din Guvern, alții vor prelua alt portofoliu. Astfel, Lucian Șova pleacă de la Ministerul Transporturilor și va fi înlocuit de Lia Olguța Vasilescu. În locul ei, la Ministerul Muncii ar urma să vină Marius Budăi, în prezent președinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților.

Paul Stănescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, ar urma să plece de la Ministerul Dezvoltării. Va fi înlocuit de Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri.

Mihai Fifor a demisionat de la Ministerul Apărării, înainte să fie remaniat. În locul său va veni, potrivit informațiilor Digi24, Gabriel Leș, care a mai ocupat această funcție în Cabinetul Grindeanu.

De asemenea, pe lista remaniabililor apar Dănuț Andrușcă, la Economie, care ar urma să fie înlocuit cu Niculae Bădălău, și George Ivașcu, actualul ministru al Culturii, care ar urma să fie înlocuit du Daniel Breaz, senator PSD.

De asemenea, Ioana Bran ar urma să plece de la Ministerul Tineretului și Sportului, urmând să fie înlocuită de Constantin Bogdan Matei, deputat PSD.

Embed

Ministerele la care se fac schimbări:

ECONOMIE: Pleacă Dănuţ Andruşca, vine Niculae Bădălău
TRANSPORTURI: Pleacă Lucian Şova, vine Olguţa Vasilescu
DEZVOLTARE: Pleacă Paul Stănescu, vine Ilan Laufer
APĂRARE: Pleacă Mihai Fifor, vine Gabriel Leş
SPORT: Pleacă Ioana Bran, vine Constantin Bogdan Matei
CULTURĂ: Pleacă George Ivaşcu, vine Daniel Breaz
COMUNICAŢII: Pleacă Bogdan Cojocaru, vine Alexandru Petrescu
MUNCĂ: Pleacă Olguța Vasilescu, vine Marius Budăi

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza