full screen background image

Andrei Grigoraș, un tânăr şi talentat șahist, la VIVA FM Rădăuți

Vineri, 9 noiembrie, aţi ascultat o nouă ediţie a emisiunii sportive de la Viva Fm Rădăuți, invitat fiind Andrei Grigoraș, un tânăr șahist din Rădăuți, premiat la mai multe concursuri.

Andrei a participat în ultimii ani la mai multe competiții, obținând următoarele distincții: Locul unu la Cupa Fair Play Rădăuți; Locul unu la Cupa Bogdan Vodă Rădăuți; de două ori câștigătorul locului întâi la Zilele sportului școlar de la Putna; Locul unu la Campionatul desfăşurat cu ocazia Zilelor municipiului Rădăuți; Locul trei cu echipa mixtă de șah a Școlii la faza județeană, Olimpiada Gimnaziilor, și un loc trei la turneul Open desfășurat la Suceava!

Tânărul șahist radauțean este și un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, în fiecare an obținând premiul întâi.

În acest moment, el este elev în clasa a X-a la Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, dorindu-și ca la terminarea liceului să urmeze cursurile Academiei de Poliție.

Talentatul șahist a explicat câteva din tainele acestui sport, atât de popular, un sport pentru toate vârstele, un sport ieftin și distractiv.

El a explicat ascultătorilor că șahul dezvoltă memoria, gândirea logică și ajută la îmbunătățirea concentrării. Tot el a spus că la Rădăuți sunt câteva zeci de practicanți de șah, de toate vârstele.

Andrei Grigoraș a explicat și regulile de bază ale șahului, cum funcționează ceasul, care sunt competițiile și campionii acestui sport.

În final tânărul șahist a afirmat că principalul său obiectiv este să câștige campionatul județean, ceea ce iar aduce calificarea la Campionatul Național, și că ar dori ca, în viitor, să antreneze și el copii care vor să practice acest sport.

comments

comments