full screen background image

Nicio firmă interesată de reabilitarea sediului Primăriei din Suceava

Lucrările pentru creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei din Suceava nu pot fi făcute, cu toate că, încă de la finele lunii iulie, a fost semnat contractul pentru finanţarea europeană nerambursabilă.

Aceasta deoarece la licitaţia, ţinută la sfârşitul săptămânii trecute, nicio firmă nu a venit cu vreo ofertă.

“Ne aflăm într-o situaţie paradoxală. Am avut licitaţie la Primăria municipiului Suceava, una de 2 milioane de euro, pe un proiect european, dar nu s-a prezentat nimeni. Sigur, este o lucrarea mai complexă, de reabilitare energetică sediului Primăriei, însă nu s-a înregistrat vreo ofertă”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Pe lângă complexitatea intervenţiilor, şeful municipalităţii crede că o cauză este şi aceea a penuriei forţei de muncă cu calificare, din domeniul construcţiilor: “În acest an, lucrările de investiţii din municipiul Suceava s-au desfăşurat foarte greu, din cauză că firmele din construcţii nu dispun de forţă de muncă”.

Este a doua oară când la licitaţia ţinută de Primăria Suceava nu s-a bucurat de interes, cea dintâi rundă consumându-se în prima decadă a lunii octombrie.

Valoarea proiectului este de 7,53 de milioane de lei, cu o participare de 150.000 de lei a bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total.

Durata de realizare este de 24 de luni.

Printre principalele intervenţii care ar urma să se desfăşoare la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare și transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor și înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incadescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice.

comments

comments