full screen background image

4.500 de pachete cu țigări confiscate în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse peste 4.490 pachete de țigări de contrabandă în pereții a două microbuze și podeaua unui autoturism conduse de un cetățean român și doi cetăţeni ucraineni.

 

În dimineața zilei de 27 octombrie, în P.T.F. Siret s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi bărbați, un cetățean ucrainean și un român, în vârstă de 30 respectiv 55 de ani, conducând două microbuze marca Mercedes Sprinter, unul înmatriculat în Polonia iar celălalt în România.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat controale amănunțite asupra celor două microbuze, deoarece existau suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în pereții laterali și în plafoanele microbuzelor au fost descoperite 4.090 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, care erau ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Țigările a căror valoare se ridică la suma de 6.135 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar conducătorii auto au fost sancționați contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 8.000 lei fiecare.

De asemenea, cele două microbuze, folosite la transportul țigărilor, în valoare de 20.000 și 19.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

În data de 26 octombrie, în jurul orei 13.30, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetățeanul ucrainean H.O. în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 400 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, întrucât avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comments

comments