full screen background image

Amenzi de peste 320.000 de lei, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În perioada 14 – 16 septembrie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat acțiuni tematice pe raza județului pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Cu această ocazie, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 261.287 de lei.

Poliţiştii au reţinut 43 de permise de conducere şi au retras 20 certificate de înmatriculare.

Un tânăr, de 25 de ani, din județul Iași, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Vadu Moldovei, cu viteza de 115 km/h. A fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere, în vederea suspendării.

În aceeaşi perioadă, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acţiuni tematice pe raza județului, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii, au fost testaţi cu aparatul etilotest 653 de conducători auto, fiind constatate 8 infracţiuni şi aplicate 161 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 65.235 de lei.

S-au mai reţinut 15 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

comments

comments