full screen background image

Senatorii Opoziţiei au părăsit plenul la dezbaterea modificărilor Codului penal

Senatorii Opoziţiei – PNL, USR şi PMP – au părăsit temporar marţi plenul Camerei Superioare, acuzând majoritatea parlamentară că desfăşoară dezbaterile la modificările Codului penal fără cvorum de şedinţă.

De asemenea, senatori USR protestează în foaier şi în sala de plen. Ei au afişat şi un banner cu inscripţia “Fără penali”.

Unii dintre senatorii Opoziţiei au revenit în sală, sub motivul că oricum nu există cvorum. Dacă la începerea şedinţei a fost asigurat cvorum, fiind 113 semnături, la votarea ordinii de zi s-au înregistrat mai puţine voturi.

Viceliderii grupurilor PNL şi USR, Eugen Pîrvulescu şi Mihai Goţiu, au solicitat reverificarea cvorumului, dar preşedintele de şedinţă, Adrian Ţuţuianu, a refuzat să ceară secretarilor acest lucru, arătând că este asigurat cvorumul.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a explicat că, potrivit Regulamentului, se ia în considerare în desfăşurarea şedinţei, la dezbaterea proiectelor de lege, ultimul cvorum constatat, până când acesta este verificat din nou.

“Domnul Ţuţuianu face ceea ce îi cere domnul Dragnea. Aţi mai auzit vreodată de şedinţă de plen fără cvorum? E ilegal, neregulamentar. Cu toate acestea dânşii vor merge până în pânzele albe”, a afirmat Alina Gorghiu

La rândul său, Mario Oprea a spus că este “irelevant” ce susţine majoritatea parlamentară.

“Opoziţia a semnat tocmai în ideea de a demonstra că suntem prezenţi în clădire, nu lipsim de la această aberantă sesiune extraordinară pe care au convocat-o, dar pentru a trece ceea ce au ei pe ordinea de zi au nevoie de 69 de voturi, indiferent de prezenţa pe care o numără”, a mai spus Mario Oprea (PNL).

Opoziţia l-a mai acuzat pe preşedintele de şedinţă că nu este asistat în prezidiu de doi secretari, de la Putere şi de la Opoziţie, acesta din urmă retrăgându-se în timpul şedinţei. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza