full screen background image

Acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere, desfăşurate de poliţişti

În perioada 15 – 17 iunie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijinite de polițiștii de siguranță publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de vehicule.

În cadrul acţiunilor au fost testaţi cu aparatul etilotest 321 de conducători auto.

Au fost constatate 16 infracţiuni şi aplicate 98 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 34.120 de lei.

Au fost reţinute 6 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

 

În aceeaşi perioadă, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul subunităților teritoriale de poliție au organizat o acţiune pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

S-a constatat săvârşirea unei infracţiuni şi au fost aplicate 289 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 147.995 de lei, din care 191 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au reţinut 35 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

 

Pe 15 iunie, Poliția orașului Vicovu de Sus a organizat o acțiune punctuală pe raza localității pe linia asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră în proximitatea unităților de învățământ.

Cu această ocazie, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.755 de lei, toate la regimul circulației rutiere.

comments

comments