full screen background image

Competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”, în perioada 21-23 iunie

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) organizează o nouă ediţie a competiţiei sportive „Spartachiada profesorilor”, dedicată angajaţilor din învăţământul preuniversitar.

Evenimentul este programat în perioada 21-23 iunie.

Festivitatea de deschidere se va desfăşura pe 22 iunie, de la ora 9.30, pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, şi va fi urmată de crosul profesorilor.

Întrecerile se vor desfăşura pe 15 ramuri sportive – pescuit sportiv, cros, volei (fete şi băieţi), street-ball, tenis de masă, tenis de câmp (individual+dublu), fotbal băieţi, ciclism, tenis cu piciorul, darts, şah, badminton, nataţie, handbal şi, în premieră, proba de luptă cu odgonul.

Vicepreşedintele ASIS, prof. Dumitru Irimia a precizat că vor participa circa 800 de profesori, din toate provinciile vechi ale României Mari.

“Vom avea invitaţi din Maramureş, Oltenia – Dolj, Muntenia – Argeş şi Buzău, Mehedinţi, Constanţa, Vrancea şi până la ora actuală avem confirmarea participării delegaţiilor din Republica Moldova şi Cernăuţi. Din Bihor, Bacău, Iaşi, dar şi din Bulgaria aşteptăm confirmări. Vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire şi prin sport pentru că sportul creează punţi solide şi puternice”, a spus Irimia.

Preşedintele ASIS, Giani Leonte, a declarat că a solicitat, Primăriei Suceava, 30.000 de lei pentru organizarea manifestării, dar se pare că cererea nu se va bucura de succes.

“În acest an este mai greu din punct de vedere financiar. Am solicitat Primăriei Suceava 30.000 de lei, am depus solicitarea încă din luna decembrie, înainte de aprobarea bugetului, dar din discuţii se pare că nu vom primi nimic. Am primit justificări precum că acţiunile sportive nu se mai finanţează decât în baza Legii Educaţiei Fizice şi Sportului, că ar fi un impediment legislativ, însă faţă de anul trecut nu s-a modificat legislaţia”, a precizat Leonte.

comments

comments