full screen background image

Un drum de acces în Bilca, reparat după implicarea Grupului de inițiativă ”Rădăuțiul civic”

Grupul de inițiativă ”Rădăuțiul civic” s-a implicat în recondiționarea unui drum de acces în localitatea Bilca, răspunzând la solicitarea unei localnice.

Este vorba de o punte care lega câteva familii de drumul principal din comună și care se afla într-o stare avansată de degradare.
Repararea și întreținerea podurilor și podețelor este în responsabilitatea autorităților locale, conform legii.

Dar, după ce autoritățile au fost rugate public să rezolve problema care se mai ridicase fără succes în Consiliul Local în urmă cu câteva luni, a doua zi după ce localnicii au cerul ajutorul Grupului ”Rădăuțiul civic”, puntea a fost reparată, iar drumul din apropiere a fost completat cu piatră.

Autoritățile au răspuns prompt de această dată și și-au îndeplinit obligația legală, conform art. 8 lit. g) din Ordonanța nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, care arată: „Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale ale sectoarelor acestuia, precum şi primarii au obligaţia să asigure: g) repararea şi întreţinerea strazilor, a drumurilor comunale, podurilor, podetelor, curatarea şi amenajarea santurilor, modernizarea drumurilor existente şi realizarea unor drumuri comunale noi”.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments