full screen background image

Un tânăr a furat maşina mamei sale, pe care a condus-o beat până s-a izbit de un gard

În această noapte, ora 01.00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 178F, din comuna Gălănești, s-a produs un accident soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, duminică, în jurul orei 08.00, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Bilca, a sustras din curtea locuinței, autoturismul mamei sale, pe care l-a condus pe drumurile publice.

Astfel, luni, în jurul orei 00.50, după ce a consumat băuturi alcoolice la mai multe baruri de pe raza comunelor Bilca și Gălănești, în timp ce conducea autototurismul pe DJ 178F, la ieşirea din satul Hurjuieni, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unui imobil din zonă.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluţionat procedural.

comments

comments