full screen background image

O sobă nesupravegheată a declanşat un incendiu în Gura Putnei

Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Putna, Bilca, Gălănești și Vicovu de Sus, au intervenit, duminică, cu 6 autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Gura Putnei, comuna Putna.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și cel al unei bucătării de vară, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Incendiul a fost anunţat, prin 112, la ora 20:54, şi lichidat la ora 22:40.

Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp, acoperișul bucătăriei pe 40 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și alte bunuri. S-au degradat aproximativ 100 mp din tavanul casei, 50 mp din pereți, precum și ferestre de la mansardă și de la parter.

Incendiul a izbucnit din baia locuinței, cel mai probabil din cauza efectului termic generat de un mijloc de încălzire (sobă) nesupravegheat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat un adăpost de animale, un garaj, un atelier, o magazie și o locuință aflată în imediata apropiere.

comments

comments