full screen background image

Deputatul PNL, Bogdan Gheorghiu: “PSD sabotează sistematic Regiunea Moldova”

“PSD sabotează sistematic Regiunea Moldova”, este concluzia la care a juns deputatul PSD de Suceava, Bogdan Gheorghiu.

Printr-un comunicat de presă, parlamentarul liberal transmite:

“Săptămâna aceasta comisarul european pentru dezvoltare regională Corina Crețu (ce provine din PSD) a confirmat bătaia de joc a Guvernării PSD la adresa regiunii Moldova arătând că pentru această regiune nu s-a depus spre finanțare europeană nici un mare proiect de infrastructură, banii puși la dispoziția României rămânând nefolosiți.

Vicepremierul Viorel Ștefan a prezentat într-o conferință de presă la care a fugit la propriu de întrebări, trei variante de autostrăzi pe care PSD le dorește realizate prin parteneriat public-privat, în condițiile în care cel puțin secțiunea Iași – Târgu Neamț este eligibilă pentru finanțare europeană (diferența fiind aceea că pe varianta PSD cetățenii trebuie să plătească circulația pe autostrăzile administrate privat, în loc să circule gratis pe autostrăzile construite pe bani europeni).

Trebuie să remarcăm ”consecvența” PSD care în campania electorală promitea autostrada Iași- Târgu Mureș, după un an de guvernare muta traseul prin Bacău, iar acum prin vicepremierul Viorel Ștefan o redesenează la loc prin Târgu Neamț. Harababura din mintea decidenților PSD fiind totală, la jumătatea mandatului lor ei încă nu s-au lămurit ce au de făcut.

Scandaloasă este și atenția acordată regiunii Moldova de către guvernul PSD prin vicepremierul Viorel Ștefan care din cele trei autostrăzi propuse, aproximativ 800 de kilometri se află în sudul țării și doar 100 de kilometrii sunt propuși pentru regiunea Moldova, acest lucru în condițiile în care în această zonă nu există nici măcar un milimetru de autostradă. Capacitatea PSD de a gestiona mari proiecte fiind binecunoscută, există certitudinea că în cei doi ani rămași din mandatul de patru ani sigur nu se va înfinge în pământ nici prima lopată la construcția de autostrăzi în Moldova.

Această atitudine a guvernării PSD față de regiununea Moldova este reliefată și de acțiunile ministrului de interne Carmen Dan care a asmuțit poliția și jandarmeria asupra coloanei auto din Moldova care s-a deplasat la București pentru a manifesta pașnic pentru construcția de autostrăzi în uitata regiune a Moldovei, bătaia de joc fiind totală și subiectul fiind ignorat total de autorități.

Soluția este una singură: DEMISIA Viorica Dăncilă! România și românii merită un guvern competent!”

comments

comments