full screen background image

Primarul Sucevei a semnat, în Palestina, acordul de înfrățire cu orașul Bethleem

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, luni, în Palestina, acordul de înfrățire între municipiul Suceava și orașul Betleem.

Lungu a declarat că acest acord cuprinde mai multe domenii de colaborare, în domeniul învățământului, culturii, turismului, economiei și activităților comerciale, în domeniul protecției mediului, medical și serviciilor edilitare și administrației publice locale.

Ion Lungu a mulțumit primarului orașului Betleem, Anton Salman, și autorităților palestiniene pentru ospitalitatea de care au dat dovadă.

“Mulțumim domnului primar și autorităților palestiniene pentru ospitalitatea de care au dat dovadă!

Am toată convingerea că vom reuși să dezvoltăm o relație de prietenie, încredere și colaborare între cele două orașe.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat primarul Sucevei.

Betleem (învechit Viflaim, uneori scris Bethleem sau Bethlehem) este un oraș din Cisiordania, situat la 10 km sud de Ierusalim, având aproape 28.000 de locuitori. Din 1996, după Acordul de la Oslo, orașul se află sub administrarea Autorității Palestiniene.

Orașul este un important centru religios și pentru iudei și pentru creștini. Vechiul Testament identifică Betleemul ca orașul în care regele David s-a născut. În Noul Testament, Betleemul este locul de naștere al lui Iisus. Orașul este locuit de una din cele mai vechi comunități de creștini din lume, deși mărimea comunității s-a micșorat datorită emigrației.

Betleemul are o majoritate musulmană, dar este și orașul celei mai mari comunități creștine palestiniene. Cel mai dezvoltat sector economic al orașului este turismul, ce cunoaște apogeul în preajma sezonului Crăciunului când pelerinii creștini se îmbulzesc spre Biserica Nașterii Domnului. Betleemul are peste 30 de hoteluri și peste 300 de magazine artizanale.

comments

comments