full screen background image

Conducerea PSD schimbă calendarul de plată a pensiilor

De luna următoare, dacă vor fi îndeplinite toate procedurile, pensionarii nu vor mai primi pensiile între 9 și 28 ale lunii, ci până în data de 15, a decis conducerea PSD, reunită luni în ședința Biroului Permanent Național. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea, care a susținut singur conferința de presă, chiar dacă la ședință a participat și premierul Viorica Dăncilă.

„S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9 și 28 ale luni, mai rămânând două sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost găsiți acasă de factorii poștali și să poată să vină la ghișeu să-și ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când primește pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. S-a făcut aici ce acțiune trebuie să întreprindă fiecare instituție. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate prestațiile sociale și toate pensiile (…) s-au pus 15 zile, să fie acoperitor, în așa fel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă, astăzi-mâine, în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă se poate de luna următoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune dacă se începe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de luni a Biroului Permanent Național.

Liderul PSD a mai anunțat că premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Poșta Română, după ce în mai multe județe din țară s-au înregistrat întârzieri la plata pensiilor și a ajutoarelor sociale.

„Un subiect discutat de noi (în şedinţa BPN al PSD – n.r.) se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut (probleme cu plata pensiilor – n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat Dragnea.

Vinerea trecută, reprezentanţii Prefecturii Gorj au anunţat că au discutat cu directorul Oficiului Judeţean de Poştă despre situaţia persoanelor care nu au primit, în luna aprilie, pensiile sau ajutoarele sociale, și concluzia a fost că „banii nu au venit de la Compania Naţională de Poştă Română”.

„Domnul prefect a luat legătura atât cu doamna director de la Casa de Pensii cât şi cu doamna director de la Oficiul Judeţean de Poştă. Banii au fost viraţi de către Ministerul Muncii către Compania Naţională de Poştă Română, însă de aici se pare că banii aceştia nu au plecat către mai multe judeţe, pentru că înţeleg că nu doar judeţul Gorj are astfel de probleme. Doamna director a venit în această dimineaţă să discute cu domnul prefect, să-i expună problema, a explicat faptul că nu ţine de dumneaei, pentru că aceşti bani nu au venit de la Compania Naţională de Poştă Română. Conducerea companiei a explicat că problema se va rezolva în cel mai scurt timp, dovadă e că, în această dimineaţă, a mai plecat o tranşă de bani către pensionari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza