full screen background image

Introducerea sensului unic în Suceava, în dezbatere publică

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, anunţă că se conturează soluția pentru introducerea sensului unic pe trei benzi în localitate, potrivit studiului de trafic efectuat în municipiu.

Harșovschi a spus că, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc o primă discuție între persoanele care fac studiul de trafic și consilierii locali.

Consilierilor li s-a prezentat schița generală a sensurilor unice propuse, precum și schițe în detaliu pentru fiecare intersecție în parte.

Se propune ca direcția de mers să fie dinspre Stațiunea de Cercetări – Spital – Primărie – Tribunal – Parcul Central – Giratoriu parcare subterană – str. Petru Rareș (Piața Mare) – Autogară – Modern – Catedrală – Nordic – Lidl – Omv, închizându-se bucla.

Mijlocul de transport în comun va avea o bandă specială și va circula în sens invers.

O serie de modificări trebuie făcute în trama stradală, în principal pe str. Petru Rareș (zona Pieței Mari) care va deveni cu trei benzi și pe Calea Obcinior, care va avea cinci benzi (trei pentru închiderea buclei iar celelalte două în sens invers pentru traficul greu, până la finalizarea centurii și pentru mijloacele de transport în comun).

“Menționez că schiţele nu sunt finale, urmând ca după dezbaterea publică și obținerea avizelor, varianta agreată să fie aprobată în ședința de Consiliu Local din data de 31 mai”, a precizat Harşovschi.

Schițele respective le puteţi consulta mai jos:

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza