full screen background image

Garajul pentru autobuzele electrice se va construi în Burdujeni-sat

Consiliul Local Suceava şi-a dat votul favorabil pentru construirea garajului viitorului parc de autobuze electrice ale firmei de transport public local TPL, pe un teren în cartierul Burdujeni-sat.

Pentru noul sediu a fost identificată o suprafaţa de 25.000 de metri pătraţi, pe imaşul din Burdujeni-sat, pe strada „Căpitan Andrei”.

Aceasta întrucât aprobarea proiectul „Sistem integrat de transport ecologic de transport”, privind achiziţionarea cu fonduri europene nerambursabile a 40 de mijloace de transport electrice este condiţionată de construirea, pe o suprafaţă proprietate a autorităţilor locale, a unor amenajări corespunzătoare pentru adăpostirea şi întreţinerea acestora.

Municipiul Suceava avea terenuri disponibile în Lunca Sucevei, la fostul operator de termificare în sistem centralizat, dar şi la actualul sediul al TPL, însă suprafeţele sunt grevate de procese cu Termica şi, respectiv, TASA.

„Conform ghidului solicitantului, terenul trebuie să fie al Primăriei şi nu al societăţilor de transport local, pe principiul că acestea pot să dea faliment, iar în caz contrar se poate pierde finanţarea. Astfel, am găsit un teren mai bun decât cel de la TPL, cu utilităţile lângă el. Sediul TPL va rămâne tot acolo, însă sediul diviziei electrice de transport călători va fi înfiinţat în Burdujeni-sat, pe un teren al municipalităţii. Noi suntem într-o fază destul de avansată, între primele 5 oraşe din ţară, şi primii în Regiunea Dezvoltare Nord-Est, cu toate documentele depuse. Trebuie să depunem proiectul pentru cele 40 de autobuze electrice, deoarece bătălia este mare, toţi aducându-şi aminte că vor autovehicule electrice”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Potrivit votului de ieri,, hotărârea Consiliul Local urmând a fi anexată la documentaţie pentru accesarea finanţării europene. În cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza