full screen background image

Deputatul Bogdan Gheorghiu cere sprijin pentru relansarea taberelor şcolare din judeţ

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, lansează un apel pentru relansarea taberelor şcolare din judeţ

“Au mai rămas două luni până la vacanța de vară, ceea ce pentru județul Suceava înseamnă încă o oportunitate ratată pentru găzduirea de tabere școlare pentru elevi și studenți. Județul Suceava are potențialul de a găzdui cel puțin 10.000 de tineri pe an, puține județe din România având patrimoniul istorico-cultural la nivelul zonei noastre, având în vedere că potrivit Institutului Național de Statistică, în România, în anul școlar 2016-2017, numărul elevilor și studenților a fost de 3.597.300. Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Bucovinei, Hanul Domnesc, Bisericile și mănăstirile voievodale, centrele sportive și de agrement, rezervațiile naturale și peisajul mirific fac din județul Suceava o destinație turistică de top”, spune Gheorghiu.

El este convins de faptul că producătorii suceveni pot asigura produse alimentare la standarde de calitate ridicate.

“Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale, dar și Departamentul Românilor de Pretutindeni ar trebui să dezvolte în comun proiecte de relansare a taberelor școlare în județul Suceava, mai ales în Anul Centenar când tinerii români pot cunoaște Istoria națională la ea acasă”, continuă parlamentarul sucevean.

Gheorghiu cere şi sprijinul celorlalţi parlamentari suceveni, în demersul său de relansare a taberelor şcolare din judeţul Suceava.

“Solicit parlamentarilor PSD și ALDE din județul Suceava să se implice în susținerea acestui demers, la ministerele de resort conduse de colegii lor de partid”. încheie deputatul Bogdan Gheorghiu.

comments

comments