full screen background image

Echipa “Rădăuţiul Civic”, premiată la Gala Premiilor Participării Publice 2018

Joi, 19 aprilie, la București, echipa “Rădăuţiul Civic” a primit premiul „Hub de e-participare” la Gala Premiilor Participării Publice din 2018, organizată de CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), eveniment aflat la a 9 -a ediție.

Premiul primit de echipa din Rădăuţi este acordat pentru campania „Civism, transparență și încăpățânare la Rădăuți”.

Premiul a fost acordat pentru eforturile grupului de a aduce cetățenii mai aproape de autorități și de deciziile care ne privesc zi de zi:
– refacerea site-ului Primăriei Rădăuți (www.primariaradauti.ro);
– publicarea constantă a posturilor din administrația publică scoase la concurs pentru a stimula competiția;
– publicarea în premieră a finanțărilor nerambursabile acordate de autorități: https://goo.gl/U3LSpj
– urmărirea termenelor de consultare publică pentru deciziile locale;
– dezvoltarea aplicației mobile e-Rădăuți (Aplicatia e-Radauti) prin care sunt transmise notificări cetățenilor când au loc ședințe de consiliu local sau prin care cetățenii pot afla în timp real decizii locale.

Numele Municipiului Rădăuți s-a auzit aseară la București la această gală și de asemenea ecoul eforturilor grupului de iniţiativă a fost auzit.

Grupul Rădăuţiul Civic, condus de Luca Ciubotaru, dedică acest premiu tuturor celor fără de care aceste proiecte nu ar fi fost posibile, Primăriei Rădăuţi, echipei de voluntari, celor care au investit zeci de ore din timpul lor pentru a aduce municipiul Rădăuţi mai aproape de tehnologie, susținătorilor și tuturor celor care își înțeleg rolul de cetățeni activi, pentru o societate mai bună.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments