full screen background image

4.844 de maşini mai vechi de 5 ani, înmatriculate de suceveni în primul trimestru al anului

În primul trimestru al anului 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, cei 9 lucrători ai compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au efectuat, în total, peste 13.000 de operațiuni de primă înmatriculare, autorizare provizorie, transcrieri și radieri auto din evidențe.

Dintre acestea, 5.562 sunt operațiuni de primă înmatriculare în circulație a vehiculelor, din care 718 sunt cu data fabricației sub 5 ani, 3.870 – autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele care au fost înmatriculate provizoriu, 2.901 sunt transcrieri, iar 1.031 sunt radieri auto din evidențe.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, evaluarea activității de înmatriculare vehicule și autorizare provizorie din cadrul serviciului la care facem referire arată creșteri de circa 12% la operațiunile de primă înmatriculare și de aproape 50 la sută la numărul radierilor din circulație.

În primul trimestru al acestui an se constată o scădere aproape la jumătate a numărului de autorizații provizorii atribuite, având în vedere că, de la 31 ianuarie 2017, autorizația provizorie de circulație se poate elibera din start pentru o perioadă de 90 de zile, față de 30 de zile, cum stipulau prevederile anterioare.

În primele 3 luni din 2018, la acest compartiment nu au fost întocmite documente de cercetare penală, comparativ cu primul trimestru al anului 2017, când s-au constatat 8 infracțiuni, din care 5 au fost falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, iar 2 au fost falsuri privind identitatea și un uz de fals.

“Se constată că se menține trend-ul ascendent în ce privește solicitările de înmatriculare atât la persoanele fizice, cât și cele juridice, și faptul că, în continuare, din numărul total al autovehiculelor înmatriculate ponderea cea mai mare o reprezintă cele cu data fabricației mai mare de 5 ani. De asemenea, se remarcă faptul că măsura înființării a unui ghișeu special pentru persoanele juridice și-a atins scopul, întrucât rezervările pentru înmatriculare se fac de pe o zi pe alta”, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.

comments

comments