full screen background image

Prima şedinţă a Comisiei naţionale pentru trecerea la moneda euro

Prima şedinţă a Comisiei naţionale pentru trecerea la moneda euro va avea loc joi, subiectul central al reuniunii fiind diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei unice europene.

Pe 28 martie a fost publicată în Monitorul Oficial OUG 24/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.

“Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecinţă, printr-o ordonanţă de urgenţă vom înfiinţa Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important”, declara premierul Viorica Dăncilă.

Conducerea comisiei este formată din doi preşedinţi, prim-ministrul şi preşedintele Academiei Române, şi doi vicepreşedinţi – guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice. AGERPRES

comments

comments