full screen background image

Miei sacrificaţi în pieţe, doar între 5 şi 7 aprilie

Locurile de sacrificare temporară a mieilor pot fi utilizate numai în perioada 5-7 aprilie 2018.

Anunţul a fost făcut de către Laurenţiu Leon Postolache, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, care precizat că acordarea derogărilor pentru sacrificarea de ovine prin organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor vor avea loc „numai în cazul în care este absolut necesar şi situaţia o impune”.

Decizia va fi luată în baza unei analize privind capacitatea de sacrificare din judeţ, cât şi a oportunităţii acordării derogării, ţinându-se cont de mai multe aspecte.

Astfel, în calcul vor fi luate distanţele mari faţă de abatoarele autorizate sanitar-veterinar care produc, procesează, depozitează, distribuie şi transportă produse de origine animală, dar şi numărul mare de miei destinaţi sacrificării, număr care ar trebui să fie peste capacitatea de sacrificare proiectată a abatoarelor autorizate din vecinătate.

De asemenea, în considerare se ia şi posibilitatea asigurării, la nivel local, a numărului suficient de personal sanitar-veterinar permanent, care să realizeze controlul ante şi post mortem al animalelor şi capabil să dispună măsuri în cazurile de încălcare a prevederilor legislaţiei în vigoare.

„Este interzisă organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor”, a precizat Postolache.

comments

comments