full screen background image

Vicepreședintele Consiliului Concurenței: Practicile concurențiale nu trebuie să limiteze micii agenți economici

La Palatul Administrativ Suceava, s-au desfășurat, astăzi, dezbaterile susținute de vicepreședintele Consiliului Concurenței, Otilian Neagoe, și de echipa sa.

El a supervizat conferința pentru diseminarea culturii și analizarea evoluției mediului concurențial la nivel regional și național.

Neagoe a menționat că au fost analizate aspecte privind activitatea antitrust, practici anticoncurențiale din domeniul de activitate al asociațiilor profesionale și concepte privitoare la întreprinderile autonome.

Prezent la dezbateri, președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a apreciat că practicile concurențiale nu trebuie să limiteze micii agenți economici, a căror activitate poate fi pusă în pericol de multinaționale.

În perioada 2012-2017, Consiliul Concurenţei a aplicat, pentru regiunea NE, amenzi în valorea toată de 33.231.512 lei, din care 4.554.802 lei, pentru judeţul Suceava.

Cele mai mari amenzi, în valoare totală de 2.810.243 de lei (aproximativ 600.000 de euro) au fost primite de Camera Notarilor Publici Suceava și de 72 de notari publici din Suceava şi Botoşani, membri ai acestei organizaţii.

comments

comments