full screen background image

“Proștii sub clar de lună”, o nouă premieră la Teatrul “Matei Vișniec” Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, a cărui premieră va avea loc în luna mai.

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I.L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist.

Savuros de subtilă, piesa “Proștii sub clar de lună”, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități. După 1989, Teodor Mazilu devine unul dintre cei mai jucați și îndrăgiți dramaturgi români.

Anca Bradu, regizorul spectacolului “Proștii sub clar de lună” este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru. A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria. Sucevenii au văzut în anii trecuți spectacole semnate de Anca Bradu – “De ce Hecuba?”, producție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și “Cabaretul Dada”, producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului “Matei Vișniec”.

Echipa de producție:

Regie: Anca Bradu
Scenografie: Maria Miu
Asistent de scenografie: Diana Mihaela Sav
Coregrafie: Mălina Andrei
Compoziție muzicală: Ovidiu Iloc
Light design: Lucian Moga
Regie tehnică: Vili Duțu

Distribuție:
Ortansa – Clara Popadiuc
Clementina – Delu Lucaci
Emilian – Răzvan Bănuț
Gogu – Cătălin Mîndru
Vasilica – Diana Lazăr
Mama Ortansei – Bogdan Amurăriței
Tatăl Ortansei – Tache Florescu (colaborator)

comments

comments