full screen background image

Primăria Suceava va asigura 846 de burse şcolare, în valoare de 450.000 de lei

În 2018, elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Suceava vor beneficia de 846 de burse şcolare de la bugetul local, în valoare totală de 450.000 de lei.

Este vorba despre 685 de burse de merit, 102 burse de ajutor social şi 59 de burse de performanţă.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” va beneficia de cele mai multe burse de merit, respectiv 93, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” are cele mai multe burse sociale, adică 20, iar Colegiul Naţional de Arte şi Liceul cu Program Sportiv vor avea cele mai multe burse de performanţă.

În şedinţa din februarie 2018, Consiliul Local a votat ca de bursa de performanţă, în valoare de 100 de lei, să beneficieze elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale.

Bursa de merit, de 80 de lei pe lună, este orientată înspre elevii cu rezultate bune adjudecate la acelaşi gen de activităţi, însă organizate la nivel judeţean.

Bursa de studiu, de 60 de lei pe lună, se acordă elevilor din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social, în aceeaşi valoare, beneficiază elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate sau elevi cu situaţii materiale grele.

Legea educaţiei naţionale prevede că bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat, acestea reprezentând o categorie de cheltuieli asigurată prin finanţare complementară.

Bursele se acordă în fiecare an şcolar, pe durata cursurilor, inclusiv a susţinerii evaluărilor naţionale, în funcţie de frecvenţa la ore, excepţie făcând cele de ajutor social, care pot fi date şi în perioada vacanţelor.

comments

comments