full screen background image

Un bărbat înarmat a luat ostatici într-un supermarket din sudul Franţei

Un bărbat înarmat care susţine că ar fi jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic (SI) a luat ostatice vineri mai multe persoane în interiorul unui supermarket din localitatea Trebes, de lângă Carcassonne, din sudul Franţei, la câteva minute după ce un poliţist a fost rănit prin împuşcare într-un oraş din apropiere, fără o legătură imediată între cele două evenimente, informează AFP şi EFE.

Justiţia antiteroristă a fost sesizată în legătură cu acest incident, calificat drept “grav” de premierul Edouard Philippe.

Prefectura departamentului Aude, în regiunea Languedoc-Roussillon, a anunţat pe contul său de Twitter că în zona supermarketului Super U are loc o operaţiune a poliţiei şi a cerut să li se faciliteze “accesul forţelor de ordine”.

Potrivit postului BFMTV, un bărbat înarmat a intrat în jurul orei locale 11:00 (10:00 GMT) în supermarket, unde au fost auzite mai multe împuşcături.

Parchetul din Carcassonne a declarat că bărbatul a deschis focul, în timp ce jandarmeria a anunţat că două persoane au fost rănite de gloanţe.

Un martor a afirmat că atacatorul a strigat “Allah Akbar” când a intrat în supermarket.

Cu puţin timp înainte, un poliţist a fost rănit de un bărbat înarmat la Carcassonne, la mai puţin de zece kilometri de Trebes.

Potrivit Reuters, care citează presa franceză, bărbatul susţine că ar fi jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic. AGERPRES

comments

comments