full screen background image

23 martie – În joacă

Zilele trecute, am dat în spațiul online peste un joc pentru copiii și adulții familiei. Mai exact, acest joc este o trusă dotată cu “toate cele necesare bunăstării familiei” (cel puțin așa îmi promitea materialul de prezentare).

Mie îmi place să mă joc mult, așa că atenția mi-a fost atrasă din prima. Am citit articolul nu pe diagonală, așa cum mi se mai întâmplă uneori, ci rând cu rând.

Ceea ce m-a mirat a fost faptul că cei ce promovau jocul nu dădeau succesul, adică bunăstarea familiei, ca sigur 100%, așa cum se întâmplă de obicei, atunci când vrei să vinzi un produs. Știți și dumneavoastră prea bine… ceaiul miraculos ce te ajută să slăbești în 7 zile, ghidul de conversație ce te face poliglot în doar patru săptămâni sau cărțile a căror lectură te va face la final, garantat, să renunți la tot felul de vicii. În schimb, prezentarea jocului era făcută cu liniuță de la capăt, pentru fiecare instrument prezent în trusă, cu întrebuințările lui.

O floare a complimentelor și un clopoțel pentru aprecieri. Acestea sunt pentru momentele în care faci sau primești complimente. Adică acele momente în care îți crește stima de sine cu ajutorul celorlalți sau conștientinzându-ți singur valoarea. Pentru că familia e locul unde învățăm prima dată să apreciem munca celorlalți sau să primim, așa cum se cuvine, aprecierile altora.

Tot în trusa aceasta se găsește un jurnal cu 52 de pagini, câte una pentru fiecare săptămână a anului. Un jurnal de colecționat amintiri din care avem de învățat. Fie cum să facem pentru a nu mai greși în probleme asemănătoare, fie cum să ne bucurăm cu adevărat de lucrurile aparent mărunte.

Mai erau câteva instrumente în trusa de prim ajutor pentru binele familiei, dar vă las pe dumneavoastră să le descoperiți, în cazul în care sunteți interesați de un astfel de joc. Eu vă voi mai spune doar despre unul. Cel care mi-a plăcut cel mai mult: o pereche de ochelari.
Ochelari prin care să vezi propriile calități, dar mai ales propriile defecte, fără a mai căuta vinovații în jur. Ochelari de văzut mai bine ceea ce este bun în copilul familiei, pentru a construi cât mai mult pe acest bine și nu pe însușirile nedorite.

E drept că nu e musai să cumpărați o astfel de trusă. O puteți confecționa și completa cu instrumentele amintite și multe altele, împreună cu cei mai mari sau mai mici ai familiei.

Indiferent de proveniență, o astfel de trusă e bine să o avem cu toții acasă. Poate fi de prim ajutor în situații critice în familie, chiar dacă nu curge sânge. Așa cum și dozele de educație pot fi.

comments

comments