full screen background image

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate la Ciocănești, pe 24 şi 25 martie

În cadrul programului ”Paștele în Bucovina”, Primăria și Consiliul Local Ciocănești și Consiliul Județean Suceava, sub semnul Bunei Vestiri și a Marii Uniri, organizează cea de a XV-a ediție a Festivalul Național al Ouălor Încondeiate.

Timp de două zile, 24 și 25 martie, se vor desfășura concursuri, precum ”Tradiție – valoare sacră”, ajuns la a VI-a ediție, concurs de încondeiere a ouălor și expoziție cu ouă încondeiate în anii trecuți.

În acest an este organizat și un simpozion intitulat ”Influența istoriei poporului român asuprea evoluției artei încondeierii ouălor”, în cadrul căruia vor fi și patru lansări de carte ale unor autori din zona Vatra Dornei, ocazie cu care revine, la Ciocănești, poetul Sorin Poclitarul.
Târgul de ouă încondeiate reunește în fiecare an meșteșugarii din Ciocănești și turiștii care tranzitează zona cu ocazia acestui festival. Nici tinerii nu sunt uitați, pentru ei se organizează Casa Șezătorii și vor interpreta partituri muzicale Andreea Lupescu, la nai, și Cristi Milici, la vioară.

Invitat special la eveniment este interpreta Ștefania Iacob.

Din zona folclorului autentic românesc, sunt invitați pentru a susține concerte soliștii Georgiana Lobonț, Oana Bozga și Grigore Gherman, după care va fi și un program de cântece religioase și patriotice.

Sâmbătă, 24 martie, cei prezenți se vor bucura de concertul ”Fostele iubiri”, al lui Ștefan Hrușcă.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments