full screen background image

Transport de cherestea fără documente, depistat de jandarmi în Frumosu

Sâmbătă, 17 martie, în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe un drum forestier din sat Dragoșa, comuna Frumosu, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente de proveniență

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că R. T., în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în comuna Vama, judeţul Suceava, transporta cantitatea de 5,25 mc de cherestea din specia răşinoase, în valoare de aproximativ 3.500 de lei.

Fiind întrebat cu privire la provenienţa lemnului, conducătorul auto a declarat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos pe care îl transporta.

Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia Depozitului de material lemnos Dragoșa, iar autovehiculul cu ajutorul căruia s-a transportat materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Persoana în cauză a încălcat dispoziţiile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, transportând material lemnos fără aviz de însoțire, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 5.000 de lei.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza