full screen background image

Abonamente de călătorie la jumătate de preţ pentru pensionari, de la 1 aprilie

Primarul municipiul Suceava, Ion Lungu, anunţă că vor fi acordate abonamente la jumătate de preţ pentru pensionari, în condiţiile în care încasările la bugetul local vor fi unele mai mari.

Şeful municipalităţii a anunţat că, în şedinţa ordinară din această lună, pe masa aleşilor va ajunge un proiect de hotărâre pentru respectiva facilitate la transportul în comun de călători.

Lungu: “Având în vedere că am încasat mai mult cu 2,3 milioane de lei faţă de anul trecut, voi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliul Local, pentru ca începând cu 1 aprilie, şi nu este păcăleală, ci realitate, să acordăm abonamente cu reducere de 50% pentru pensionari. pentru acest lucru, până la finele anului 2018, din bugetul local trebuie disponibilizată suma de 721.116 lei. Sunt convins că acest proiect de hotărâre va fi votat în Consiliul Local. Intenţionăm ca aceşti bani, care vor ajunge în plus la TPL, să meargă înspre majorarea salariilor celor de acolo, care sunt foarte mici. Ca atare, împuşcăm doi iepuri: dăm abonamente cu reducere la pensionari şi creştem şi salariile celor de la TPL.”

În şedinţa din luna februarie, Consiliul Local Suceava a respins suportarea din bugetul local a 50% din costul abonamentului de călătorie a pensionarilor pe mijloacele de transport în comun, iniţiatorii proiectului de hotărâre fiind aleşii PSD.

În prezent, valoarea integrală a abonamentului nominal de călătorie pe mijloacele de transport ale societăţii TPL, la care acţionar unic este municipiul Suceava, este de 66 de lei pe lună şi pe toate liniile.

comments

comments