full screen background image

Prof. univ. dr. Adrian Graur a primit titlul onorific de Rector Emeritus al USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava continuă evenimentele pregătite pentru celebrarea zilei de 7 martie.

Aceasta este data la care Guvernul României a aprobat, în anul 1990, transformarea Institutului de Subingineri Suceava în Universitatea „Ștefan cel Mare”.

Miercuri, 7 martie, s-a desfăşurat o ședință festivă, care a inclus şi ceremonia de acordare a titlului onorific de Rector Emeritus, prof. univ. dr. Adrian Graur, pentru “contribuția excepțională la creșterea și consolidarea prestigiului național și internațional al universității”.

În prezența conducerii instituției și a autorităților județene și locale, fostul rector Graur a spus că este onorat pentru această distincție care încununează o carieră de 41 de ani în învățământul superior sucevean.

În continuare, a fost programată o sesiune de comunicări științifice și lansări de publicații cu participarea studenților și profesorilor din USV.

În Galeria de artă, din corpul A, etaj 1, a fost vernisată expoziția “Centenarul Marii Uniri”, prezentată de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu şi conf. univ. dr. Aurel Buzincu. Tot în cadrul evenimentului a fost lansată cartea „Feminismul în România interbelică”, autor Ligia Dănilă. Prezintă prof. univ. dr. Mihai Iacobescu

De la ora 13.30, va fi vernisată expoziţia de carte “Şcoala Ardeleană”, în holul central din corpul A. Prezintă bibliotecar Despina Rotaru. Miercuri, manifestările continua la Biroul Francez, cu organizarea concursului „Une personnalité francophone de nos jours”.

Zilele USV se vor încheia miercuri, cu un concert al formației Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro), cu începere de la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din strada Universității, nr. 13.

Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro.

comments

comments