full screen background image

O pacientă diagnosticată cu virusul gripal AH1N1 a decedat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi

Unul dintre cei 11 bolnavi de cancer diagnosticaţi cu virusul gripal AH1N1, internaţi la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, a murit luni seară, iar alţi patru pacienţi sunt în stare gravă.

Potrivit medicilor de la IRO Iaşi, o pacientă care suferea de leucemie a murit luni seară, după ce a fost diagnosticată şi cu virusul gripal AH1N1.

Femeia era intubată şi se afla în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale din Iaşi.

Alte 10 persoane bolnave de cancer sunt internate în acelaşi spital, după ce în cazul lor a fost confirmată prezenţa virusului gripal AH1N1. Patru dintre pacienţi sunt în stare gravă.

Medicii susţin că, cel mai probabil, bolnavii s-au infectat de la un vizitator.

În aceste condiţii, conducerea unităţii medicale a impus starea de carantină în spital.

Potrivit conducerii DSP Iaşi, s-a interzis accesul vizitatorilor în spital şi s-a dispus izolarea bolnavilor pentru a nu se extinde boala.

Totodată, au fost luate măsuri de dezinfecţie în spital şi s-a decis vaccinarea personalulu imedical. De asemenea, la IRO sunt efectuate doar intervenţiile chirurgicale urgente.

Primul pacient internat la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a fost diagnosticat cu gripă pe 21 ianuarie, iar la scurt timp au mai apărut alte două cazuri.

Conducerea IRO Iaşi a precizat că după confirmarea primelor cazuri a declanşat triajul epidemiologic şi că au fost informate Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţionalde Sănătate Publică.

Toţi pacienţii spitalului diagnosticaţi cu gripă primesc tratament cu Tamiflu, în timp ce DSP a trimis câteva zeci de doze de vaccin pentru personalul IRO care nu a fost vaccinat împotriva gripei.

“Am restricţionat accesul vizitatorilor, am precizat pe toate uşile din institut «Atenţie, gripă!» şi am achiziţionat teste rapide care pot confirma prezenţa virusului în 20-30 de minute“, a precizat Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

comments

comments