full screen background image
zece

Buget de avarie pentru şcolile sucevene

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că, în 2018, bugetul pentru investiţiile şi reparaţiile din şcoli este unul de „avarie”.

Aceasta ar avea drept cauză scăderea sumei pe care Suceava o va primi de la bugetul de stat cu titlul de defalcare din cote din impozitul pe venit, urmare directă a scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Primarul spune că fostul premier Mihai Tudose a promis că Guvernul va veni cu o compensare corespunzătoare a pierderii respective, situaţie în care învăţământul sucevean s-ar putea bucura de o rectificare pozitivă.

În ceea ce priveşte lucrările de investiţii, edilul-şef a enumerat pe cele de la Centrul de documentare-informare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, mansardarea Şcolii Gimnaziale nr. 10 şi a Şcolii Gimnaziale nr. 18, precum şi amenajarea Sălii de sport a Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”.

Conform priectului bugetului municpiului Suceava, pentru finanţarea învăţământului preuniversitar din bugetul local se va aloca suma de 3 milioane de euro, însă 1 milion de euro reprezintă datorii adunate de centrele bugetare şcolare în contul anului 2017.

Restul de 2 milioane de euro va lua calea, în părţi legale, a lucrărilor de investiţii, respectiv a lucrărilor de reparaţii.

comments

comments