full screen background image

Suceava nu mai găzduieşte semifinala Eurovision pentru că nu poate deconta, legal, banii solicitaţi de TVR

Municipiul Suceava nu va mai găzdui una dintre cele cinci semifinale ale concursului Eurovision din acest an, deoarece nu poate suporta cheltuielile necesare acestui eveniment, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

”Vestea proastă este că nu mai organizăm la Suceava Eurovision. Vă spun şi de ce (…) Am primit o solicitare să găzduim Eurovison-ul. Cu mare plăcere le-am spus că da. Ne-au trimis un deviz care nu era foarte mare, 128.000 de lei, numai că, din păcate, în baza legală, noi nu putem să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli. Sunt genul de cheltuieli diurnă, onorarii, comisioane care nu-s legale, nu le putem deconta (…) Primăria nu este sponsor, să dea 128.000 de lei ca-n fântână şi gata. Sunt metode de decontare a acestor cheltuieli culturale. Noi, din această sumă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, decontăm undeva la 60.000 de lei (…) Cei de la TVR ne-au spus că trebuie să dăm toată suma. Le-am spus că noi nu avem această posibilitate şi nu mai ştiu, au mutat Eurovision-ul în altă parte”, a spus Lungu.

Concursul Eurovision din 2018 va avea, în premieră, cinci semifinale, iar una dintre acestea urma să fie găzduită de Suceava.

Primarul Sucevei anunţa în luna noiembrie 2017 că spectacolele se vor desfăşura la Teatrul „Matei Vişniec” în perioada 19-21 ianuarie, iar Suceava ar avea ”o foarte bună promovare pe plan naţional şi internaţional”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Organizatorul selecţiei naţionale pentru Eurovision este Televiziunea Română, membră a EBU, România participând la competiţia europeană din anul 1993.

Înscrierile pentru selecţia naţională Eurovision România 2018 au demarat pe 15 noiembrie 2017, iar pe 22 decembrie s-au făcuţi cunoscuţi semifinaliştii.

Semifinalele şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, în şase oraşe din România.

Numele finaliştilor vor fi anunţate la începutul lunii februarie.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele în zilele de 8 şi 10 mai şi finala în data de 12 mai.

Prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza