full screen background image

Dan Cuşnir, PSD: Lungu și PNL-ul mimează consultările și fug de un dialog real cu cetățenii

Președintele Organizației Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, nu este de acord cu modul cum au decurs întâlnirile primarului Sucevei, Ion Lungu, cu locuitorii din toate cartierele, pentru întocmirea bugetului localităţii pe anul în curs.

Printr-un comunicat de prsă, Cuşnir transmite:

“Zilele trecute, edilul Ion Lungu împreună cu viceprimarul PNL Lucian Harșovschi au organizat o așa zisă consultare cu Sucevenii, pe fiecare cartier. Conslierii Locali ai PSD au participat la toate aceste întâlniri și ne-am convins, din nou, că Ion Lungu și PNL-ul mimează consultările și fug de un dialog real cu cetățenii.

Aceste consultări, au reprezentat de fapt o încercare a lui Ion Lungu de a-i păcăli pe Suceveni prezentându-le prioritățile anului 2017 în anul 2018 dar și celebrele sale realizări pe hârtie, aflate în eternul statut de proiect.

Modalitatea de comunicare a acestor întâlniri a fost jignitoare “vom da câte 500.000 lei fiecărui cartier” de parcă Ion Lungu ar face o donație din banii lui personali fiecărui cartier. Ion Lungu se poartă cu bugetul Sucevei de parcă ar fi al lui la fel cum a stabilit prioritățile sale și NU ale Sucevenilor, iar abordări de tipul “vom decide ce dăm fiecărui cartier după un vot tacit” pot fi emise și înțelese doar de Ion Lungu.

În aceste întâlniri Ion Lungu și locotenentul său au demonstrat, din nou, că NU au capacitatea unui exercițiu democratic, rățoindu-se la cei care i-au contrazis, având și accese necontrolate.

După 14 ani de când risipește banii Sucevenilor, ultimii 10 ani împreună cu Lucian Harșovschi, Ion Lungu ar fi trebuit să înțeleagă măcar faptul că a te consulta înseamnă să asculți mai mult decât vorbești, să înțelegi nevoile comunității în detrimentul ideilor tale preconcepute, să rezolvi în mod real problemele NU să încerci să justifici eternele tale nerealizări. Ion Lungu ar fi trebuit să înțeleagă că un lider adevărat își asumă nerealizările și nu caută vinovați peste tot: Uniunea Europeană, Guvernul, cetățenii, constructorii, prestatorii de servicii etc. Toți sunt vinovați de subdezvoltarea Sucevei cu excepția lui Ion Lungu, această Albă că Zăpada a Sucevei. În plus, Ion Lungu are tupeul să convoace, mâine 18.01.2018, Consilierii Locali PSD la o discuție “cu ușile închise”. Cum adică discuție cu ușile închise pe tema Bugetului Sucevei, adică despre banii publici ai Sucevenilor?

Consilierii Locali PSD au avut o întâlnire cu Ion Lungu în data de 28.12.2017 pentru a discuta prioritățile și bugetul anului 2018. La această întâlnire am fost mințiți de către Ion Lungu care nu ne-a informat despre demersurile făcute pentru a obține un credit de 20.000.000 lei, indatorând astfel și mai mult Suceava.

De asemenea, în ultima ședință de Consiliu Local, Ion Lungu ca inițiator de HCL i-a dezinformat în mod iscusit pe Consilierii Locali referitor la decizia de eliminare a subvențiilor pentru pensionari pentru transportul public local.Pentru că Ion Lungu a mințit și a dezinformat afectând mii de Suceveni, Consilierii Locali PSD NU vor participa la așa zisele consultări ale lui Ion Lungu “cu ușile închise”.

Vom reveni la o comunicare și consultare cu Ion Lungu atunci când acesta va înţelege că primarul este în slujba cetățenilor și a comunității, atunci când va înțelege ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava!”

comments

comments