full screen background image

Peste 300 de şoferi verificaţi cu etilotestul în ultimele zile

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă. Astfel, în perioada 12 – 14 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 326 de conducători auto, fiind constatate 7 infracţiuni.

S-au aplicat 143 de amenzi, în valoare de 51.190 de lei.

Au fost reţinute 17 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Un bărbat, de 38 de ani, din judeţul Botoşani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autovehiculul pe DJ 209C, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autovehiculul nu era înmatriculat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments