full screen background image

Proiect de 280 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județ

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, anunţă că un proiect de 280 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava este gata pentru a intra la finanțare europeană în 2018.

Recent s-a încheiat vizita în teren a reprezentanților organismului delegat de către Comisia Europeana, BEI și BERD, cu evaluarea proiectelor de apă și canalizare și a reprezentanților firmei care a întocmit aplicația de finanțare.

Rezultatele evaluării au fost pozitive, prin urmare aplicația va fi înaintată Comisiei Europene cu recomandarea de a fi finanțată și, din discuțiile purtate, se estimează că în prima jumătate a anului 2018 ar putea fi semnat contractul de finanțare.

“Este un proiect de importanță majoră pentru județul Suceava, prin care se vor face lucrări de extindere rețele de alimentari cu apă și de canalizare, stați de alimentare cu apă și stați de epurare în 14 localități din județ, respectiv Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Siret, Marginea, Salcea, Șcheia, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocul Dragomirnei.”, a precizat Flutur.

comments

comments